Review Blog

TLM Foundation 
Ervaringen en review

Als je ook nooit de juiste kleur foundation kan vinden in de winkels, dan is er nu wellicht een oplossing. TLM Foundation zegt een nieuw formule te hebben uitgevonden die ervoor zorgt dat de foundation zich aanpast aan je huidskleur. Tegelijkertijd bevat deze crème een moisturizer en een SPF-filter tegen UV-straling. Dit alles klinkt erg interessant. Ik vond dit ook interessant en heb besloten de TLM foundation zelf uit te testen. 

Omdat één beoordeling niet afdoende is voor een objectieve ervaring heb ik 50 andere testpersonen gevraagd mee te beoordelen. Dit testpanel is opgericht, zodat wij samen onze ervaringen konden delen en zo een goede review konden creëren. 

Afbeeldingsresultaat voor tlm foundation"
Wat is TLM Foundation?

Deze TLM foundation past zich automatisch aan, aan de huidskleur van jouw huid. Dit creëert een uitermate goede basis voor make-up. De foundation zorgt voor een natuurlijke uitstraling, het geeft namelijk een kleurverschillen op het gezicht. Ook beweert de producent dat de foundation 24 uur lang blijft zitten. 

Afbeeldingsresultaat voor tlm foundation"

 

 

 

 

 

 

 

 

Volgens de fabrikant is TLM Foundation waterproof. De ingrediënten zijn niet op dieren getest. Verder geeft de fabrikant aan dat het product hypo-allergeen is en gebruikt kan worden op de gevoelige huid.

Voor wie is TLM Foundation geschikt?

Volgens de producent is TLM geschikt voor ieders huistype. Er zitten vrijwel geen stoffen in die een allergische reactie zouden kunnen opwekken. Het is hierbij wel altijd verstandig om eerst een beetje op de hand te smeren, alvorens op je gezicht aan te brengen. 

Wat is de effectiviteit van de TLM foundation? 

De foundation blijkt zich aan te passen aan de kleur van ieders huid. De methode hierachter hebben wij niet precies kunnen achterhalen. Echter is dit ook wel logisch, omdat dit een innovatieve methode is. De fabrikant wil dit  waarschijnlijk ook niet geheel vrijgeven. 

Een test met proefpersonen

We hebben de foundation uiteraard getest met een aantal proefpersonen. In ons testpanel zaten vrouwen met verschillende huidskleuren.

Afbeeldingsresultaat voor tlm foundation"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


De claim van de fabrikant dat de foundation zich aanpast aan de huidskleur lijkt goed te kloppen. Echter lijkt de werking van de foundation het beste te werken bij vrouwen met een lichte of licht getinte huid. Bij deze vrouwen kwam het resultaat het mooiste en het meest natuurlijke naar voren. 

Twee dames hadden na een aantal uren wel het gevoel de huid weer te willen bevochtigen. Echter gaven zij beiden aan dat zij in het dagelijks leven ook heel snel last hebben van een te droge huid. Het kan zijn dat de paraffine toen was uitgewerkt bij deze twee vrouwen. De andere vrouwen van het testpanel gaven aan dat de foundation gedurende de gehele dag de huid goed soepel en vochtig hield. 

Vrijwel alle vrouwen gaven aan dat de foundation niet te voelen is op de huid. Het geeft een lichtgewicht effect, dit werkt en zit heel prettig. 

Een van de proefpersonen had van zichzelf een vettige huid. Door de ingrediënten werden de poriën verstopt, waardoor de huid nog vetter werd. Helaas had zij dit probleem eigenlijk altijd bij foundations. Dit is ook de reden dat zij is gestopt met het dagelijks gebruiken van een foundation. 

Wat kost TLM foundation?

Een verpakking van 30 ml kost €19,95. De prijs is wel wat hoger dan van de meeste ''goedkopere'' foundations in de drogisterij. Echter staat hier tegenover dat je geen dagcrème of moisturizer hoeft te gebruiken. Dit scheelt weer in de prijs. 

TLM Foundation Ervaringen

tlm foundation2
  • Een natuurlijke uitstraling wordt gegenereerd, omdat de foundation zich volledig aanpast aan jouw huiskleur. 
  • De foundation heeft een hydraterende en verzorgende werking heeft die je huid soepel maakt. Je hebt geen moisturizer meer nodig. 
  • De foundation bevat SPF, waardoor je ook geen zonnebrandcrème meer nodig hebt. De voorkomt hiermee verbranding van pigmentvlekken. 
  • Je bent sneller klaar met je make-up, omdat de foundation gemakkelijk aan te brengen is en zich volledig aanpast aan jouw huidskleur.

Voordelen

Voor het overgrote deel van de vrouwen is de TLM foundation prima en klopt het dat een dagelijkse dagcrème niet meer nodig is. 

Nadelen

Als de crème glycerine in plaats van paraffine had gebruikt voor de hydraterende werking, dan was deze helemaal perfect geweest. Glycerine werkt langer, waardoor je huid aan het eind van de dag niet alsnog droog aanvoelt. Echter werkt bij deze foundation de paraffine ook bij de meeste vrouwen voldoende en droogde de huid niet uit. 

tlm foundation1

 

 

 

 

 

 

 

De TLM foundation  kan niet gebruikt  worden als  zonnebrandcrème bij hoge UV-straling, bijvoorbeeld in de zomer. Er wordt toch aangeraden om bij hoge temperaturen toch een lichte zonnebrand toe te voegen. Bij lagere temperaturen of een lage UV-straling is de foundation zeker afdoende als zonnebrandcrème! 

Conclusie

TLM Foundation is voor vrijwel alle vrouwen prima geschikt. De meesten vrouwen van het testpanel waren uitermate en verrassend genoeg zeer tevreden! TLM Foundation is iets minder geschikt voor de donkere huid. Echter werden er ook vrouwen met een donkere huid die wel zeer tevreden waren met het resultaat. Dit verschilt dus per persoon. Als je huid te droog is, heb je alsnog een dagcrème nodig voor extra hydratatie. De zonwerende werking van de foundation is bij de meeste vrouwen niet voldoende voor zomerse dagen. Voor dagen met iets lichtere zon is de foundation echter wel geschikt als zonnebrandcrème. 

Groetjes,
Leonie